Operette- en musicalkoren OPGELET!

 

Kampt U als operette koor ook met stagnerend ledenaantal of repertoirekeuze? Ontdekt u ook dat, hoe mooi ook de vele operettemelodieën zijn, de animo in deze tijd ervoor toch terugloopt? Kan uw Operette vereniging nog wel blijven bestaan? Heeft u ook Musical geprobeerd, omdat dat genre tegenwoordig beter bezocht wordt? Of een mix van beide in een gewoon concert?

 

Herkent u deze vragen? Dan is het volgende wellicht iets voor u!

 

Ga over tot het opvoeren van een compleet nieuwe vorm, de: Musirette Martí! Wanneer we Opera, Operette en Musical op een rijtje zetten, zien we duidelijk een ontwikkeling. Elke nieuwe tijd brengt steeds weer een nieuwe vorm. Martina Hilarides van Shows Op Maat ontwikkelde vanuit deze gedachte de Musirette Martí.

 

Martina Hilarides coacht vanuit Shows Op Maat al jaren koren, maakt theaterprogramma’s op maat voor koren en ensembles en coacht zangers om tot vernieuwende optredens te komen.

 

Wanneer Opera vaak verhaalt over familie drama, Operette lichtere frivolere verhalen vertelt, Musical waar gebeurde geschiedkundige verhalen over het voetlicht brengt, staat vanaf nu de Musirette Martí voor: Verhalen van individuen uit de geschiedenis met hun eigen passie en vraagstukken, welke een link hebben met de huidige tijd.

 

Koorzang in verbinding met een hoofdpersoon dus en een thema dat herkenbaar is. Individualiteit, passie, herkenning, verbinding, samenwerking en communicatie zijn de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe vorm.

 

De allereerste Musirette Martí werd uitgevoerd in 2012 door het operette koor Les Rigolaux uit Joure, Friesland. Het levensverhaal van Don Quijote de la Mancha, de strijd tegen onrecht, de verwarring ontstaan door overdaad, de bemoeienissen van de omgeving naar het individu, worden hierin passievol vormgegeven. De muziek is een mix van prachtige Operette-, Musical-, Klassieke- en Spaanse liederen.

 

 

Vormgeving: Een verteller zorgt voor extra communicatie met publiek. Het koor is altijd aanwezig op het podium en geeft uiting aan ratio en gevoel. De 6 tot 8 spelers/acteurs hebben een speelvlak waarop alles gespeeld wordt. Projecties en film dragen mede bij tot de verbeelding. Dat alles wordt begeleid door een klein verrassend combo.

 

Andere Musirettes: het levensverhaal van de schilder Vincent van Gogh. Het zoeken naar kleur, betrokken verbinding met de mens, spiritualiteit, de korte tijd die hemzelf gegeven was en de tijdsdruk die daarbij hoort staan hierin centraal. U kunt ook kiezen voor Victor Hugo en Les Miserables, waar parallellen van 't leven van de schrijver zichtbaar worden in zijn meesterwerk. 

U kunt ook kiezen voor de Musirette Op Maat! Geheel naar eigen (financiële)wens en passend bij uw eigen koor/vereniging kan de Musirette MET U Op Maat samengesteld worden. Wilt u meer weten over de Musirette Martí compleet of de Musirette Op Maat? Neem dan contact op met Shows Op Maat

 

 

Eerdere Voorstellingen

Go to Top